Belföld

Karácsony Gergely felvette a kapcsolatot Navracsics Tiborral

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 14:12

A főpolgármester szerint most van utoljára esély arra, hogy Magyarország hozzjusson az uniós forrásokhoz.

Karácsony Gergelyt hétfőn fogadta  Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a főpolgármester a Facebook-oldalán összegezte a benyomásait. Szerinte Magyarország utolsó esélye, hogy hozzájussunk végre az uniós forrásokhoz, mert az ország gazdasága nagy bajban van.

A kormány most kommunikációs kísérletet tesz arra, hogy mindenre rábigyessze a »háborús« jelzőt, de a tények makacs dolgok: a bajokat súlyosbította ugyan a háború, de azok már Putyin agressziója előtt velünk voltak. 

– írja Karácsony, aki szerint Magyarország és a központi régió érdeke, hogy a Fővárosi Önkormányzat és a mindenkori kormány között kiszámítható, méltányos partnerség legyen, amit bővíteni kell az agglomerációs településekkel is. 

Egyetértés van a főváros és a kormány között abban, hogy a helyreállítási alap pénzeit az ország energiafüggetlenségére használjuk fel

 – szögezi le a főpolgármester.

Karácsony úgy látja, tanácsos lenne, ha „a kormány annyi év brüsszelezés és politikai hangulatkeltés után végre nem ellenségként, hanem partnerként tekintene Európára és az önkormányzatokra is”.


Nyitókép: Karácsony Gergely / Facebook

#Belföld#karácsony gergely#navracsics tibor

Címlapról ajánljuk