Belföld

Kövér László: Ezek sátánisták

rtl.hurtl.hu

2022. július 6. 9:56

Isten éltesse Gyurcsány Ferencet erőben, jó egészségben, hosszú-hosszú ciklusokon át, az ellenzék vezéreként, mondta a házelnök.

A Mandiner készített interjút Kövér Lászlóval, a Fidesz politikusával, a beszélgetésből egyebek mellett az is kiderült, hogy a házelnök gyerekkorában rajzfilmrajzoló szeretett volna lenni. 

„Kisgyerekként vasárnaponként mindig vártam a Foxi Maxit, talán emiatt. Később hajómérnök akartam lenni, miután láttam egy Titanic témájú filmet és nagyon megragadott. Aztán jött az indiános könyvek korszaka, ettől kezdve pedig néprajzkutatónak készültem. Később tudtam, hogy nem így lesz; de azért, hogy békén hagyjanak a felnőttek a kérdéseikkel, hogy mi leszek, ha nagy leszek, mindig azt válaszoltam: néprajzkutató” – emlékezett vissza Kövér László, aki elmondta: végül az édesanyja javasolta, hogy jelentkezzen a jogi egyetemre.

A beszélgetésben felmerült az is, hogy Kövér Lászlóhoz hasonlóan Pápán született, ott volt gyerek Gyurcsány Ferenc is. A házelnök ezt így kommentálta: „Az iskolában, főleg a gimnáziumban, a fiúk logikus módon a felsőbb osztályos fiúkat és az alsóbb osztályos lányokat ismerték. Az alsóbb osztályos fiúk érdektelenek voltak, így Gyurcsány Ferenc is… Tudtam, hogy létezik egy ilyen nevű gyerek, mivel a szomszéd kislánynak osztálytársa volt.”

A kérdező felidézte az alábbi, korábban Kövér Lászlótól elhangzott mondatot: „Ma sem gondolom természetesen, hogy Soros György maga a patás ördög. Nem, ő csak az egyik küldötte a sok közül.” Arra a kérdésre, hogy változott-e a véleménye, a házelnök azt mondta:

Nem, csak mélyebbé vált a meggyőződésem: ami ma a világban »progressziónak« becézi magát, nem egy ideológiai mozgalom vagy politikai oldal. Ezek sátánisták. Minden, ami a világban valaha gonosz volt, történelmi koronként újabb és újabb formát öltve visszatér: most éppen általuk.


Arról is megkérdezték Kövér Lászlót, hogy többek szerint addig fog nyerni a Fidesz, amíg Gyurcsány Ferenc vissza nem vonul a politikától.

Isten éltesse Gyurcsány Ferencet erőben, jó egészségben, hosszú-hosszú ciklusokon át, az ellenzék vezéreként

– reagálta a házelnök.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#kövér lászló#sátánista#fidesz

Címlapról ajánljuk