Belföld

Fürjes Balázs: Nem cél a kormányhivatalok létszámának csökkentése

rtl.hurtl.hu

2022. július 6. 12:55

Az államtitkár nem fejtette ki, hogy min akar a kormány megspórolni harmincmilliárd forintot.

Nem cél és nem is indokolt a leépítés a kormányhivataloknál – ezt Fürjes Balázs államtitkár árulta el az LMP-s Ungár Péter kérdésére.

A képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternél érdeklődött arról, hogy mely területeken tervez a kormány leépítéseket, miután a jövő évi költségvetés tervezete szerint 30 milliárd forintot spórolna meg a kormány az állami költségvetésből finanszírozott szervezeteknél. Ungár Péter szerint vannak olyan információk, amelyek szerint számottevő leépítéseket terveznek a kormányhivatalokban, bár Gulyás Gergely a Kormányinfón arról beszélt, hogy nem lesz kormánytisztviselői leépítés.

Fürjes Balázs válasza szerint csak ott lehet leépítés, ahol van felesleges ember, a kormány pedig rendszeresen felülvizsgálja a közigazgatásban dolgozók létszámát azért, hogy csak a közfeladatok ellátásához szükséges létszámot tartsa fenn. Az államtitkár közölte, hogy a kormányhivatalok a feladatellátáshoz optimálisan szükséges és indokolt humánerőforrással rendelkeznek, a létszám csökkentése náluk tehát nem indokolt.

Azt az államtitkár nem fejtette ki, hogy a közszféra egyéb területein lesznek-e elbocsátások és hogyan tud a kormány harmincmilliárd forintot megspórolni – mutatott rá a 24.hu, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete is kapott jelzéseket arról, hogy komoly leépítést terveznek a kormányhivatalokban.

Nyitókép: rtl.hu

#Belföld#fürjes balázs#ungár péter#leépítés#kormányhivatal

Címlapról ajánljuk