Belföld

Szijjártó Péter: A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

rtl.hurtl.hu

2022. július 5. 14:00

„Mi, magyarok, büszkék vagyunk keresztény örökségünkre, még ha ez nem is túl népszerű nyilatkozat napjainkban” – mondta.

Emberi jogi szervezetek adatai szerint 360 millió keresztény él olyan helyen a világon, ahol fenyegetésnek, hátrányos megkülönböztetésnek vagy üldöztetésnek van kitéve, míg öt évvel ezelőtt ez a szám 245 millió volt, mondtaSzijjártó Péter Londonban az MTI szerint.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a vallás és meggyőződés szabadságával kapcsolatos miniszteri konferencián arról beszélt, hogy a kormány továbbra is feladatának tekinti a keresztény közösségek támogatását, így hozzájárulva a vallásszabadság biztosításához.

Felszólalásában rámutatott, hogy a kereszténységnek napjainkban két fő kihívással kell szembenéznie: az agresszív szekularizációval és a masszív üldöztetéssel.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország ezeréves keresztény örökséggel rendelkezik. „Az egyik legfőbb oka annak, hogy túl tudtuk élni a történelem minden viharát, a megszállás és a ránk kényszerített diktatúra minden formáját, illetve hogy fenn tudtuk tartani az államiságunkat, az éppen a keresztény gyökereink és örökségünk melletti elkötelezettségünkben keresendő” – mondta. „Mi, magyarok, büszkék vagyunk keresztény örökségünkre, még ha ez nem is túl népszerű nyilatkozat napjainkban” – hangsúlyozta.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#szijjártó péter#kereszténység#üldözés#vallás#london

Címlapról ajánljuk