Belföld

Az Index-botrány idején főszerkesztőnek kinevezett Szombathy Pál került a 168 Óra élére

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 16:13

Vele megy Sztankóczy András is, akivel rövid ideig vezették az Index szerkesztőségét, miután onnan a legtöbb újságíró távozott.

Azután, hogy költségtakarékossági okokra hivatkozva a 168 Óra szinte összes újságíróját elbocsátották, azt a Szombathy Pált nevezték ki a hetilaphoz főszerkesztőnek, aki 2020-ban rövid ideig az Index szerkesztőségét is vezette, amikor a portál munkatársai Dull Szabolcs korábbi főszerkesztő kirúgása miatt felmondtak. A 168 Óra főszerkesztő-helyettese az a Sztankóczy András lesz, aki az Indexnél is Szombathy Pál helyettese volt – írta meg a Media1.

A 168 Órát kiadó Telegráf Kft. tulajdonosa, a Michaeli, Schwartz & Brit Media részéről Trencséni Dávid hírigazgató „rutinos, professzionális újságírókként” jellemezte Szombathy Pált és Sztankóczy Andrást, akiknek tapasztalata és tudása „hozzájárul, hogy minél szélesebb olvasói körhöz jusson el az újság”.

Azután egyébként, hogy nem sokkal az országgyűlési választások után elbocsátották a hetilap legtöbb újságíróját, eseti megrendelések alapján vásárolnak cikket számlás újságíróktól, ezzel töltik fel a 168 Órát. A hetilap kiadója nettó 106 millió forint árbevétel mellett 322 millió forint veszteséggel zárta a tavalyi évet.

Az Index történetét tavaly kétrészes riportban dolgozta fel a Házon kívül: az első rész itt, a második rész itt érhető el.

Nyitókép: Az Index-botrány miatt tüntetők a budai Várban 2020. július 24-én – Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

#Belföld#szombathy pál#168 óra#sztankóczy andrás#index

Címlapról ajánljuk