Belföld

Meghalt Schlecht Csaba, Simicska Lajos egykori bizalmasa

rtl.hurtl.hu

2022. június 30. 13:49

A Fidesz korai korszakának meghatározó alakja volt, nevét a Kaya Ibrahim-ügy tette ismertté.

63 éves korában elhunyt Schlecht Csaba, aki a Fidesz korai időszakában a párt holdudvarának meghatározó figurája, Simicska Lajos bizalmasa volt, írja az Azonnali.

„Schlecht Csaba 1995 júliusában egyetlen napon 13 céget adott el Kaya Ibrahimnak, két év múlva pedig két másik társaságot a horvát Josip Totnak (illetve azoknak, akik Tot útlevelével igazolták magukat)”  – írta Magyar népmese - Fidesz közeli fantomcégek: megszüntették a nyomozást című cikkében a Magyar Narancs.

Kaya Ibrahimot és Josip Totot a magyar hivatalok később éveken keresztül hiába keresték, így nem is tudták behajtani a cégeken összesen mintegy 300 millió forintos köztartozásaikat, emlékeztet az Azonnali.

Mint írják, 2015-ben, miután Simicska szembefordult Orbánnal, Schlechtet nevezte ki a Lánchíd Rádió főszerkesztőjévé, 2017 novemberétől pedig a Magyar Nemzet főszerkesztője is volt, egészen a rádió megszűnéséig, illetve a lap kormányközeli tulajdonba kerülésééig. 

Schlecht Csaba két éve kapott agyvérzést, stroke-ja után már nem tudott felépülni, pedig éveken át küzdött, írja a Magyar Hang. 

 

 

 

 

#Belföld#schlecht csaba#halál#simicska lajos#fidesz#magyar nemzet

Címlapról ajánljuk