Belföld

Mesterházy Attila: Szóltak Ujhelyi Istvánnak, hogy ő nem akar indulni

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 20:24

A volt MSZP-elnök szerint „Molnár Zsoltnak van egy jobb jelöltje”.

Radikális változásokra lenne szükség az MSZP-n belül ahhoz, hogy a párt túlélje a saját haláltusáját – mondta Mesterházy Attila szocialista politikus az ATV-nek azzal kapcsolatban, hogy Ujhelyi István szerdán bejelentette: mégsem indul el a párt társelnöki posztjáért.

A politikus szerint valamiféle véleménykülönbség állhat az eset mögött, amelynek a részleteit – állítása szerint – nem ismeri. 

Kicsit én úgy látom, hogy szóltak Ujhelyi Istvánnak, hogy ő nem akar indulni és Molnár Zsoltnak van egy jobb jelöltje 

– vélekedett az MSZP-s politikus, aki szerint ez is azt mutatja, milyen a nyílt és demokratikus verseny az MSZP-n belül. (Molnár Zsolt szocialista parlamenti képviselő, sokak szerint a párton belüli folyamatokat valójában ő határozza meg.)

Mesterházy szerint elég volt a hasonló belső konfliktusokból és abból, hogy a pártban nem akarnak radikális változást, ami pedig szükséges lenne ahhoz, hogy az MSZP a saját haláltusáját túlélje. Úgy gondolja, éppen ezek miatt is jót tett volna a verseny a pártnak.

„Ketyeg az óra, én arra hívnám fel az MSZP tagjainak és támogatóinak figyelmét, hogy ha nem fogunk össze és nem számolunk le ezzel a típusú belső hatalmi harccal, akkor azt gondolom, hogy vége van a Magyar Szocialista Pártnak” – fogalmazott Mesterházy Attila.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt/MTI

#Belföld#mesterházy attila#ujhelyi istván#mszp#molnár zsolt#neményi andrás

Címlapról ajánljuk