Belföld

Terézvárosi házomlás: külön nyomozócsoport jön létre, eddig 31 tanút hallgattak meg az ügyben

rtl.hurtl.hu

2022. június 28. 12:08

A lakók várhatóan a napokban visszaköltözhetnek az otthonaikba. 

Külön nyomozócsoportot hozott létre a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztálya a terézvárosi tetőomláshoz kapcsolódóan – mondta a Telexnek Csécsi Soma, a BRFK szóvivője. Az ügyben a rendőrség továbbra is foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Csécsi Soma hozzátette, hogy eddig 31 tanút hallgattak meg az ügyben, közülük 23-an az építkezésen dolgozók, nyolcan pedig szemtanúk és lakók vegyesen. A rendőrség orvosszakértőt és építész-statikust rendel ki a nyomozáshoz.

A balesetnek továbbra is négy sérültje van: egyikük állapota életveszélyes, további három ember pedig könnyű sérülést szenvedett. Az életveszélyben lévő nő az Operettszínház egyik táncosa. Az esetről a barátja az RTL Híradónak nyilatkozott:


Soproni Tamás, a kerület polgármestere elmondta: miután az épület állékonysága nem kérdőjeleződött meg, de a veszélytelenítése még zajlik, a lakók várhatóan a napokban visszaköltözhetnek otthonaikba. Az Elmű szerint a vezetékek nem sérültek meg, így hamarosan visszakapcsolják az áramot is. A polgármester egyszeri gyorssegélyről szóló előterjesztést nyújt be az önkormányzathoz, hogy a ház lakói lakásonként 50 ezer forintos gyorrsegélyt kaphassanak.

Nyitókép: Mihádák Zoltán / MTI

#Belföld#terézvárosi házomlás#házomlás#rendőrség#nyomozócsoport#budapest

Címlapról ajánljuk