Belföld

Júliusban indul az online Pesti Tv

rtl.hurtl.hu

2022. június 28. 20:57

Vaszily Miklós azt mondta, már a csatorna elindulásakor jelezte, hogy két év után felülvizsgálják a működést.

Júliustól online formában működik tovább a Pesti TV, a Pesti.tv oldalon megjelenő videós tartalom egy egységet képez majd a PestiSrácok.hu-val – mondta Vaszily Miklós, Pesti TV-t működtető Progress Média Hungary Kft. társtulajdonosa a VG-nek adott interjújában.

A Rogán Antal kabinetminiszter „szerelemprojektjeként” is emlegetett, fiatalosnak szánt politikai csatorna két év után húzza le a rolót. A műsorokat Huth Gergely és a PestiSrácok nevű kormányközeli portál csapata készítette.

„Az elinduláskor is jeleztem, hogy ez egy startup kísérlet, amelyet két éven belül felülvizsgálunk. Ez az ősszel lett volna esedékes, de mivel a következtetéseinket a nyári holtszezon nem befolyásolta, előrébb hoztuk.

A tulajdonosi álláspont az, hogy ennek a tartalomnak televíziós csatorna formájában a mai magyar médiatérben nincs piaci racionalitása.

– fogalmazott Vaszily Miklós. 

Technikailag úgy néz majd ki a rendszer, hogy a Progress Média Hungary létrehoz egy leánycéget, amely a szolgáltatója lesz a Pesti.tv-nek, egyúttal pedig a Pestisrácok.hu oldalnak. Huth Gergely a Pestisrácok főszerkesztőjeként tartalmi vezetői pozíciót visz majd az új projektben.

Vaszily Miklós a Tv2 elnökeként beszélt arról is, hogy számításai szerint a Tv2-nek több mint 1,5 milliárd forintnyi reklámadót kellene befizetnie a költségvetésbe 2023-ban, ha a különadó esetében ugyanolyan feltételeket határoznak meg mint 2015-ben.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

 

 

 

#Belföld#vaszily miklós#interjú#pesti tv#tv2

Címlapról ajánljuk