Belföld

Fejenként 4 millió forintos jutalmat kaptak az Emmi államtitkárai

rtl.hurtl.hu

2022. június 28. 9:48

Úgynevezett motivációs elismerés volt.

Fejenként négymilliós jutalmat kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárai az áprilisi választás hajrájában – szúrta ki a Blikk.

A nyolc államtitkár a január és március közötti időszakban (nem sokkal azelőtt, hogy a tárcát feldarabolták volna) „motivációs elismerés” címszó alatt kapott pénzt.

Az érintettek többségének ugyanakkor legfeljebb az előző munkahelyétől kellett elbúcsúznia, a zsíros kormányzati pozíció az ötödik Orbán-kormányban sem kerülte el őket, így nem valamiféle végkielégítésről van szó. Rétvári Bence a belügyi tárcánál folytatta miniszterhelyettesi karrierjét, vele tartott a köznevelésért felelős Maruzsa Zoltán és a szociális ügyekkel foglalkozó Fülöp Attila is. Az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős Vitályos Eszter a kulturális és innovációs tárca miniszterhelyettese lett, míg Szabó Tünde ugyan bukta a magyar sportvilág felügyeletét, de egy kormánybiztosi pozícióval azért vigasztalódhatott. Rajtuk kívül még Horváth Ildikó egészségügyért, Fekete Péter kultúráért és Lőrinczi Zoltán nemzetközi ügyekért felelős egykori államtitkároknak ismerték el a motivációjukat – teszi hozzá a lap. 

A kormányzati dokumentumokban nincs feltüntetve, hogy ki és milyen szempontokat mérlegelve döntött a kifizetésekről. A Blikk ezért megkereste a Miniszterelnökséget, de válasz egyelőre nem érkezett.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Belföld#emmi#emberi erőforrások minisztériuma#kásler miklós

Címlapról ajánljuk