Belföld

Luxuslakásokat építettek a leomlott Jókai utcai társasház tetején

rtl.hurtl.hu

2022. június 27. 20:02

A hirdetések szerint a kivitelező több évtizedes tapasztalattal rendelkezik. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

Tizenöt luxuslakás kialakítása zajlott abban a Jókai utcai társasházban, ami hétfőn délelőtt leomlott – írja a Portfolio.

Az interneten 144 és 417 millió forint között kínálják eladásra a 70-180 négyzetméter alapterületű lakásokat, amelyeket ez év végén, illetve a jövő év elején terveznek átadni. A lakások között van egy-, két- és háromszintes is, nagyméretű tetőterasszal és télikerttel. A hirdetések szövege szerint

az új lakások a luxus minden elemével rendelkeznek, modern otthont teremtve a lakóknak, míg a világörökség részét képező, 1895-96-ban Petschacher Gusztáv tervei alapján épült eklektikus épület őrzi a régi hangulatot.

A hirdetők állítása szerint a kivitelező több mint harmincéves tapasztalattal, kiemelkedő referenciákkal rendelkezik.

A házomlásnak egy súlyos és három könnyebb sérültje van. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz, ismeretlen tettes ellen. A súlyos sérült, az Operettszínház táncosának állapotáról a barátja nyilatkozott a Fókusznak.

A leomlott épület lakóinak el kellett hagyniuk otthonaikat, közülük húszan kértek elhelyezést az önkormányzattól. A VI. kerületi önkormányzat két szállodában foglalt számukra szobákat – közölte az MTI.

Nyitókép: MTI / Mihádák Zoltán

 

#Belföld#jókai utca#házomlás#tetőomlás#luxuslakás

Címlapról ajánljuk