Belföld

A Fidesz képviselője szerint a költségvetéssel „követendő példává tudunk válni a neomarxista erőkkel szemben”

rtl.hurtl.hu

2022. június 24. 16:36

Arra, hogy kik ezek a neomarxista erők, már nem tért ki.

A költségvetés vizsgálatakor nem csupán az a kérdés, hogyan biztosítja a kormányzat „a magyar nemzet megmaradását, boldogulását”, hanem az is, „hogyan tudunk mintává, követendő példává válni a neomarxista erőkkel szemben”, mondta a parlamentben Illés Boglárka, a Fidesz képviselője.

Az MTI országgyűlési naplója szerint a képviselő arról beszélt: a tervezhetőség, a kiszámíthatóság és a megfelelő felkészülési idő biztosítása érdekében a választás utáni lehető leghamarabbi időpontban nyújtotta be a kormányzat a jövő évi büdzsé tervezetét.

Az ellenzéknek is odaszúrt. Azt mondta, hogy „korábban, baloldali kormányok alatt megesett, hogy a kormányzat időhiányra panaszkodott, holott novemberben nyújtották be a következő évi költségvetést”.

Korábban az MSZP-s Gurmai Zita arról beszélt: „a Fidesz szerencsés helyzetben van, mert egy átlagos ember nem olvassa a költségvetést, és így nem látja az abból kiolvasható jövőképet, pedig ha látná, biztosan nem szavazna erre a kormányra. Ez ugyanis a bizonytalanság költségvetése, mert létbizonytalanságban tartja az alacsony keresetűeket, komplett társadalmi rétegek szakadnak le.”

A költségvetést megalapozó törvényjavaslattal korábban az RTL Híradó is foglalkozott:

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#költségvetés#parlament#fidesz#marx#képviselő#vita

Címlapról ajánljuk