Belföld

Aki Orbán Viktorral mutatkozik, a jövőben kérheti, hogy tegyék felismerhetetlenné a fotókon

rtl.hurtl.hu

2022. június 22. 15:39

Az indoklás szerint azért, mert a miniszterelnök sok rendezvényen, helyszínen jelenik meg.

Aki nyilvános rendezvényen vesz részt, az beleegyezik abba, hogy képek és videofelvételek készülhetnek róla, a kormány azonban olyan módosítást rejtett el a jövő évi költségvetést megalapozó salátatörvénybe, ami alapján azok, akik a miniszterelnökkel, illetve a köztársasági elnökkel egy rendezvényen vesznek részt, azok kérhetik, hogy a felvételeken tegyék őket felismerhetetlenné.

A hvg.hu által idézett javaslat indoklása szerint erre azért van szükség, mert a miniszterelnök és a köztársasági elnök számos rendezvényen, helyszínen jelenik meg, a róluk készült felvételeken számos személy látható velük egyidejűleg. Ez azonban nehezen értelmezhető, hiszen más közjogi méltóságok, hírességek, celebek is számos rendezvényen, helyszínen jelennek meg, ahol felvételek készülnek: egyáltalán nem világos, hogy miért a miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel együtt mutatkozókat illeti meg a különleges védelem.

A portál szerint a törvénymódosítás nyomán előfordulhat, hogy a jövőben a miniszterelnök részvételével tartott ünnepségről készült képeken a kormányfő mellett csak egy Mészáros Lőrinc alakú kisatírozott folt lesz látható.

Ugyancsak a jövő évi költségvetést megalapozó törvénymódosító javaslatcsomagba dugták el azt a módosítást is, aminek értelmében a kormánymegbízottakat főispánnak kell majd hívni, a megyéket pedig vármegyéknek.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#orbán viktor#törvénymódosítás#fénykép#köztársasági elnök#miniszterelnök

Címlapról ajánljuk