Belföld

Súlyosabb büntetést kapott a hangszóróba rúgó idős férfi, mint aki ezért gázpisztolyt fogott rá Dobrev Klára kampányrendezvényén

rtl.hurtl.hu

2022. június 22. 19:58

Az egyik kormánypárti ellentüntető egycentis horzsolást szenvedett el a megbillenő hangszórótól.

Gázpisztolyos fenyegetőzésbe torkollt tavaly nyáron Dobrev Klára egri kampányrendezvénye: kormánypárti aktivisták jelentek meg a helyszínen, akik egy hordozható hangszóróból az őszödi beszédet bömböltették. Egy 77 éves DK-szimpatizáns férfi belerúgott a hangszóróba, mire az egyik fiatal kormánypárti aktivista gázpisztolyt fogott az idős férfira. Az incidensről felvétel is készült:

Az ügy bíróságig jutott, és most megszületett az elsőfokú ítélet, amelyben a hangszóróba rúgó DK-szimpatizáns súlyosabb büntetést kapott, mint a riasztófegyverrel fenyegetőző férfi – számolt be az Egri Ügyek. A rúgástól a hangszóró megbillent, és egycentis horzsolást okozott az egyik rendzavaró lábán, ezért a 77 éves férfira garázdaság és könnyű testi sértés miatt 300 ezer forintos bírságot szabtak ki. A bűnügyi költséget is megfizettetik vele.

A gázpisztolyos férfit fegyveresen, gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettében mondták ki bűnösnek, 280 ezer forint pénzbírságra ítélték, és elkobozták riasztófegyverét. A bíróság szerint az egyébként engedéllyel tartott gázpisztoly összetéveszthető egy éles lőfegyverrel, ezért a történtek a jelenlévőkben megbotránkozást és riadalmat keltettek. A vádlottak fellebbeznek.

 

#Belföld#gázpisztoly#garázdaság#fenyegetés#eger

Címlapról ajánljuk