Belföld

Eltemették a nyolc órán át a buszban felejtett négyéves kislányt

rtl.hurtl.hu

2022. június 18. 17:04

Kicsi, hófehér koporsó került a föld alá.

Eltemették a négy éves Inezt Tiszaderzsen, aki azért halt meg, mert nyolc órára egy felforrósodott óvodabuszban felejtették, írja a Blikk. A lap szerint hófehér koporsóban tették a föld alá, a szülők egymásra borulva sírtak a szertartáson.

Ahogy mi is megírtuk: Kedden reggel fél 8-tól délután 3 óráig hagytak egy négyéves tiszaderzsi kislány abban a buszban, amivel a környékbeli településekről szokták összegyűjteni az óvodába járó gyerekeket. Az eset Tomajmonostorán történt.

A RTL Híradónak is nyilatkozó Borbély Zoltán ügyvéd szerint a busz sofőrének esetében kétféle bűncselekmény is szóba kerülhet. Mindkettő legfeljebb öt évvel büntethető, de az ilyen ügyekben általában felfüggesztett börtönt szabnak ki. A rendőrség halált okozó gondatlanság miatt nyomoz.

Az esetről a Fókusz is beszámolt. A felforrósodott buszban hagyott óvodás tragédiája országos vitát gerjesztett. A kislány halála után valószínűleg a legtöbb szülőben felmerült a kérdés: hogyan tudják felkészíteni gyerekeiket egy ilyen helyzetre, hogyan tudják megelőzni a bajt? Mit tehet valaki, ha bezárják egy autóba?

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#óvodabusz#kislány#halál#temetés#sofőr

Címlapról ajánljuk