Belföld

Az Orvosi Kamara reagált Pintér Sándorra: elfogadhatatlannak tartják a béremelés átírását

Dévai LászlóDévai László

2022. június 17. 14:38

A belügyminiszter az egészségügyi intézmények vezetőire bízná a béremelés harmadik szakaszát, akik teljesítményalapon osztanák azt ki.

Az Orvosi Kamara pénteki közleményében azt írta: a Pintér Sándor belügyminiszterrel folytatott munkaértekezlet közben felmerült, hogy a beígért béremelés harmadik lépcsőjét differenciáltan osztják ki – idézi a kamarát a 444.hu.

Az egészségügyért is felelős Pintér Sándor korábban egy zárt értekezleten azt mondta, hogy a jövőre esedékes, 10 százalékos orvosi béremelést az intézményvezetők fogják szétosztani teljesítményarányosan.

A kamara szerint ez elfogadhatatlan, mivel a miniszterelnökkel kötött bérmegállapodás értelmében az emelés minden orvost feltétel nélkül megillet, ezt pedig törvényben is rögzítették. A béremelésről 2020-ban, a beinduló koronavírus-járvány idején állapodott meg a kormány és az Orvosi Kamara.

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét (j), valamint Álmos Péter Zoltánt (j2) és Lénárd Ritát, a Magyar Orvosi Kamara alelnökeit a Karmelita kolostor teraszán 2020. október 3-án. MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

 

#Belföld#orvosi kamara#pintér sándor#béremelés

Címlapról ajánljuk