Belföld

Navracsics: Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel

rtl.hurtl.hu

2022. június 17. 6:46

9,6 milliárd euró a tét.

„Mivel Magyarország az utolsó olyan uniós tagállam, amelynek még nincs megállapodása az Európai Bizottsággal a nemzeti gazdaságélénkítési tervről, az a célunk, hogy felgyorsítsuk a tárgyalásokat amennyire csak lehet, hogy az év végéig aláírhassuk a megállapodást” – mondta Navracsics Tibor az Euronewsnak. 

Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel, hogy megszűnjön a régóta húzódó patthelyzet, amely megakadályozza, hogy az ország hozzáférjen az EU koronavírus utáni helyreállítási alaphoz – közölte a portállal Navracsics.

Bízom abban, hogy ez a változás, vagyis az új miniszteri kinevezésem segíthet új lendületet adni a tárgyalásoknak

 – mondta a portálnak Navracsics, akit nemrég neveztek ki Magyarország regionális fejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterré.

Mint megjegyzik, a Bizottság, a figyelmen kívül hagyott jogállamisági aggályokra hivatkozva, továbbra is elutasítja a magyar gazdaságélénkítési terv jóváhagyását. Az aggályok az egész országot érintő korrupcióval, klientelizmussal, közbeszerzési csalásokkal és a közpénzek elosztásához fűződő szisztematikus szabálytalanságokkal kapcsolatosak.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

 

 

#Belföld#navracsics tibor#eu#helyreállítási alap#kompromisszum

Címlapról ajánljuk