Belföld

Karácsony Gergely Brüsszelben tárgyalt a Budapest számára elérhető uniós forrásokról

rtl.hurtl.hu

2022. június 16. 8:21

A főpolgármester olyan megállapodást szeretne, amely megakadályozza a magyar önkormányzatiság teljes tönkretételét.

Karácsony Gergely Brüsszelben tárgyalt az Európai Bizottság képviselőivel a Budapest számára elérhető uniós forrásokról. Mint az Facebook-posztjából kiderül, találkozott Vera Jourovával, az Európai Bizottság  átláthatóságért felelős biztosával, Johannes Hahnnal, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosával és Didier Reynders-szel, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosával.

Magyarország súlyos gazdasági helyzetbe került a háború és nem utolsó sorban a kormány választási kampányban folytatott őrületes pénzszórása miatt. A nap végén a számlát persze a magyar állampolgárok, vállalkozások és önkormányzatok fizetik

–  írja a főpolgármester.

Hozzáteszi: „Az Orbán-kormány ellen folytatott jogállamisági eljárás keretében egy olyan megállapodás létrejöttéhez próbáljuk hozzásegíteni Magyarországot és próbáltuk az elmúlt napokban személyesen is, mely biztosítja a jogállamisági elvek érvénybe lépését és meggátolja az EU-s pénzek ellopását. Továbbá különösen fontos célom, hogy olyan megállapodás szülessen, amely a kivéreztetett magyar önkormányzatiság teljes tönkretételét megakadályozza.”


Nyitókép: Karácsony Gergely / Facebook

 

#Belföld#karácsony gergely#európai parlament#brüsszel#uniós forrás#budapest

Címlapról ajánljuk