Belföld

A hétvégén még utoljára a gyalogosoké lesz a pesti rakpart

rtl.hurtl.hu

2022. június 15. 8:31

A Fővárosi Önkormányzat teljesen autómentessé tenné a rakpart egy részét.

Ezen a hétvégén még megnyílik a gyalogosok számára a pesti alsó rakpart – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. Szombaton és vasárnap – a már bevált gyakorlatnak megfelelően – a gyalog, vagy kerékpárral, rollerrel közlekedők is „birtokba vehetik” a Margit híd és a Közraktár utca között a pesti alsó rakpartot. Erre az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától egészen vasárnap 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművek.

A BKK a közleményben ismét felhívta a figyelmet arra, hogy június 20-ától a budai alsó rakpart egy szakaszának lezárásával folytatódik a Lánchíd korszerűsítése. Jövő hétfőtől augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől.

A pesti alsó rakparton ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni – írta a BKK.

A Fővárosi Önkormányzat azt tervezi, hogy teljesen autómentessé teszik a pesti alsó rakpart egy részét, de az ötletet vegyesen fogadták. 


Karácsony Gergely szerint felmérésük azt mutatja, hogy a budapestiek többsége támogatja az átalakítást.


Nyitókép: Kerékpárosok és sétáló turisták a pesti Duna-parton, az idősebb Antall József rakparton, 2022 április 17. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

#Belföld#budapest#pesti alsó rakpart#rakpart#gyalogosok#autósok

Címlapról ajánljuk