Belföld

„Az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal?” – Karácsony Gergely reagált a fővárosi ingatlanok államosításának hírére

rtl.hurtl.hu

2022. június 15. 14:48

Ha a törvényt benyújtják és elfogadják, a főváros perelni fog. 

Mint korábban megírtuk, a kormány államosítana, majd az V. kerületnek adna három fővárosi kiemelt közterületet: a Podmaniczky Frigyes teret, a Vörösmarty teret és a Széchenyi István teret.

Az államosítással kapcsolatban a Pénzügyminisztérium az előterjesztésben jelezte, alkotmányossági aggályok merülhetnek fel.

A közterületek államosításának hírére Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is reagált, a Facebookon azt írta

„A Pénzügyminisztérium szerint alkotmányellenes. A fideszes alkotmánybíróság korábbi határozata alapján is nyilvánvalóan alkotmányellenes. Sajtóhírek szerint a kormány mégis ellentételezés nélkül államosítaná Budapest három rendkívül fontos, ma a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő terét. (…) Mégis miért? Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal? Tiborcz István üzlettársának Széchenyi téri szállodafejlesztését akarják kiszolgálni? Vagy megpumpolni a Vörösmarty téri árusokat?” – tette fel a kérdést Karácsony.  

Vagy egyszerűen csak azt akarják mutatni, hogy mindent megtehetnek, és még a tulajdonhoz való jog sem tartja vissza őket ettől? Mégis, mi lesz a következő? Kinek a tulajdonát fogják elvenni legközelebb?

– írta a főpolgármester, aki hozzátette, ha a törvényt valóban benyújtják és elfogadják, akkor természetesen perelni fognak. 

Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség

#Belföld#karácsony gergely#főváros#budapest#államosítás#széchenyi tér#podmaniczky tér#vörösmarty tér

Címlapról ajánljuk