Belföld

„Egy nagy reccsenést hallottak” – nem bírta az esőt a kétszázmillióból felújított ház, majdnem összeomlott

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 12:19

A kisvaszari önkormányzat uniós támogatásból újította fel az épületet. Most azt javasolják a lakóknak, dúcolják alá a házat, és keressenek maguknak más lakást. 

Életveszélyessé vált egy olyan ház a Baranya megyében található Kisvaszaron, amit az önkormányzat kétszázmillió forintos EU-s támogatásból újított fel – írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A megválasztott országgyűlési képviselő közölte:

A lakók egy nagy reccsenést hallottak, majd azt látták, hogy a födém megrogyott és a vakolat lehullott. Kintről jól látszik, hogy a rossz tető és a szigetelés hiánya miatt az oldalfal is megindult.

A képviselő már korábban is foglalkozott a ház felújításával. Hadházy közölte, hogy a felújítás annyiból állt, hogy lecseréltek néhány nyílászárót, beszereltek egy fa kályhát és egy mosógépet. Azért csak ennyi munkát végeztek a házon, mert “elfogyott” a pénz – írta a politikus.


Hadházy elmondása szerint a polgármester nyomás gyakorolt a lakókra, miután a lakók a képviselőhöz fordultak az eset miatt, és rágalmazásért beperelte őket. Hadházy állítása szerint a pert azért indította a polgármester, mert azt remélte, úgy sem lesz pénzük ügyvédre.


A polgármester most a lakók elmondása szerint csak annyit mondott nekik, hogy támasszák ki oszlopokkal a gerendákat és a falakat és keressenek maguknak máshol lakást. Emellett csak annyit ígért, hogy faoszlopokat adnak majd, de egyelőre nem érkezett semmi.


A ház a felújítás után önkormányzati tulajdonban került.

Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

#Belföld#hadházy ákos#uniós támogatás#kisvaszar#baranya megye#ház#felújítás

Címlapról ajánljuk