Belföld

Novák Katalin: Ha száz jó törvényt tesznek elém, százat fogok aláírni

rtl.hurtl.hu

2022. június 10. 6:45

Első nagyinterjújában a köztársasági elnök azt ígérte, hasonló elvek szerint ír majd alá, mint Áder János.

Novák Katalin csütörtök este interjút adott Lánczi Andrásnak az M1 48 perc című műsorárban, ez volt az első alkalom, hogy az új köztársasági elnök nagyinterjúra vállalkozott. 

Elmondta például, hogy nem tartja szerencsésnek a centivel méricskélést, és egyetért az elődje által képviseltekkel: ha száz jó törvényt tesznek elé, akkor százat fog aláírni, míg ha száz rosszat, akkor százat küld vissza.

Kifejtette, hogy szűkítőnek érzi azt a megközelítést, hogy a pártoktól kellene várni a nemzet egységének megvalósítását. 

Arra a kérdésre, tervezi-e feléleszteni azt a hagyományt, hogy rendszeresen egyeztet ellenzéki pártokkal, azt mondta: feladatának érzi, hogy igyekezzen megtalálni a hangot mindenkivel, aki vevő arra, hogy megtalálja vele a hangot.

Az orosz-ukrán háborúról elmondta: elemi érdek, hogy minél előbb béke legyen. és a háború ne eszkalálódjon. Hangsúlyozta, fontos, hogy a Kárpátalján élő magyarok ne csak élhessenek a szülőföldjükön még száz év múlva is, hanem legyen ott valóban magyar élet.

Az államfő Brüsszelről is megnyilatkozott: elmondta, hogy bár nehéz a brüsszeli működés megítélése, úgy látja, ott egy olyan vízfej alakult már ki, amely elsősorban saját magának a fenntartásában és a további erősítésében érdekelt, és ez sokszor a hatékony és jó döntésekkel szembe megy. 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#novák katalin#áder jános#köztársasági elnök#aláírás

Címlapról ajánljuk