belföld

Ábel Attila: Németh Szilárd négyszemközt arra kért, segítsek neki megbuktatni a fideszes polgármestert

rtl.hurtl.hu

2022. június 9. 8:12

A csepeli alpolgármester szerint ha tovább folytatódik a belharc, akkor megbukik a helyi Fidesz.  

„Németh Szilárd négyszemközt arra kért, segítsek neki megbuktatni a fideszes polgármestert” – mondta a Népszavának adott interjúban Ábel Attila, Csepel kormánypárti alpolgármestere. 

A politikus szerint a következő folyamat okozott konfliktust a csepeli vezetés és Németh Szilárd között: 

  • Németh Szilárd még a Csepeli Birkózó Club elnökeként kért és kapott 400 millió forint támogatást a klub birkózócsarnokának felújítására. 
  • Úgy döntött azonban, hogy felújítás helyett inkább új csarnokot épít, ami egyben birkózóakadémia is lesz. Erre több címen szerzett forrást, de kétmilliárd forintot kifejezetten arra kapott, hogy a Csepeli Birkózó Club otthonát készítse el. 
  • Csakhogy amikor elkészült a csarnok, a csepelieknek „elfogadhatatlan bérleti szerződést kínáltak”. 
  • Németh Szilárd kreált egy új birkózó szakosztályt a Csepel SC-ben – amit közben állami támogatásból megvásárolt az Indotektől –, és azt állítja, hogy ebben a szakosztályban sportolnak a csepeli birkózók. 
  • Az épületet kordonokkal vették körül. Ábel Attila szerint ez azt jelképezni, hogy az épület csak Németh Szilárdé és nem a csepelieké.
  • A szomszédos telken sportkollégiumot építene az alapítvány, de az önkormányzat nem járult ehhez hozzá. 

Arra a felvetésre, hogy mit szól a pártvezetés a fideszes belharchoz, Ábel Attila azt mondta: „Három évig próbáltunk leülni Németh Szilárddal, hogy megbeszéljük a problémás csepeli ügyeket. A Csepel SC fejlesztésével kapcsolatban is több éve próbálunk egyeztetni. A Fideszben ő áll magasabban a ranglétrán, és meggyőződéssel vallja, hogy választókerületi elnökként joga van akár megbuktatni is a polgármestert. Akkor is, ha sikeres, és ha ebbe a helyi Fidesz belebukik”. 

Ábel Attila szerint ő a Fidesz csepeli elnökeként folyamatosan próbálta elsimítani a konfliktusokat, de ez lehetetlen volt. 

A képviselő úrnak ugyanis valójában az volt a baja, hogy nem ő a polgármester. Összeférhetetlenség miatt nem is lehetett volna ő, de ezt képtelen volt elfogadni és elviselni

– fogalmazott. 

„Évről évre egyre durvább vádakkal támadta Borbély Lénárdot. Aztán 2019 tavaszán – az EP és önkormányzati választások előtt – négyszemközt arra kért engem, hogy segítsek neki megbuktatni a polgármestert. Én erre azt kértem tőle, hogy ne indítson belháborút, mert abból csak az ellenzék jön ki győztesen. Ezért váltatott le 15 év után a csepeli Fidesz éléről” – mondta Ábel Attila. 

Hozzátette:

ha így folytatódik, garantáltan meg fogja buktatni a Fidesz alelnöke a Fideszt Csepelen.

 

Kérdéseinket elküldtük Németh Szilárdnak.

Nyitókép: Róka László / MTVA / MTI

#belföld#németh szilárd#ábel attila#csepel#belharc#fidesz

Címlapról ajánljuk