Belföld

Lélegeztetőgépen tartják a felforrósodott buszban felejtett kislányt az apja szerint

rtl.hurtl.hu

2022. június 9. 12:18

A polgármester fegyelmi eljárást indított a sofőr ellen.

Lélegeztetőgépen van az a négyéves kislány, akit egy buszban felejtettek több órára a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán – értesült az RTL Híradó Inez édesapjától. Elmondása szerint a lánynak belső vérzése volt tüdő- és gyomortájékon, tehát továbbra is súlyos-életveszélyes az állapota. 

A Híradó a hír megerősítését kérte attól a debreceni kórháztól, ahol a kislányt ápolják, de egyelőre nem kapott információt.

A tomajmonostorai polgármester fegyelmi eljárást indított a busz sofőrje ellen, az óvoda ugyanis az önkormányzathoz tartozik.

A 24.hu információi szerint a sofőrt, az 56 éves, kunhegyesi férfit gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

A Tiszaderzsen élő gyermeket kedd reggel vették fel a 14-17 fő szállítására alkalmas buszra, hogy a tomajmonostorai oviba eljusson. Inezt magára hagyták a buszon, senkinek sem tűnt fel a hiánya, a meleg időjárás miatt azonban akár 50 fokos meleg is lehetett a járműben. 

A Blikk információi szerint már eszméletlen állapotban találtak rá. A mentők legalább egy órát küzdöttek azért, hogy a kiszáradt kislány állapotát stabilizálják. 

További részletek az esti RTL Híradóban.

Nyitókép: RTL Híradó

 

#Belföld#busz#forróság#kislány#óvoda

Címlapról ajánljuk