Belföld

Megszökött Pitonka, a királypiton Budapesten, plakáton keresik a gazdái

rtl.hurtl.hu

2022. június 7. 18:45

Az állat nagyon szelíd, gazdái szerint sem emberre, sem állatra nem veszélyes.

Különös plakát tűnt fel Budapest egyik utcájában, amelyről a pontos címet és a telefonszámokat kitakartuk.

A szöveg szerint egy Pitonka nevű királypiton szökött meg egy lakásból, gazdái pedig a járókelők segítségét kérik a megtalálására.

Állításuk szerint az egyméteres állat sem emberre, sem állatra nem veszélyes, méregfoga nincsen, és támadás helyett félelmében inkább összehúzza magát. Ezért arra kérik a környék lakóit, hogy hívják a feltüntetett számokat, ha látják a hüllőt.

Megszökött Pitonka, a királypiton Budapesten, plakáton keresik a gazdái


Sikerült beszélnünk a királypiton gazdájával, aki elmondta: Pitonka sajnos még mindig nem került elő. Azt, hogy plakátok segítségével próbáljanak a kígyó nyomára bukkanni, egy veszélyes állatok befogásával foglalkozó szakember ajánlotta nekik. A félénk állat ugyanis valószínűleg sötét, elszigetelt helyen bújkálhat, ám mivel hüllő, egy idő után szüksége van arra, hogy kikússzon a napra és felmelegedjen. Ekkor vehetik észre esetleg járókelők, legalább is ebben reménykednek.

Pitonka gazdája elmondta, az állat teljesen veszélytelen, emiatt nem is kellett bejelentést tenniük a rendőrségen vagy más hatóságnál. Hozzátette: amikor a társasház többi lakójának elmondták a hírt, volt, aki annyira megijedt, hogy a költözést sem tartotta kizártnak.

Ha esetleg látja Pitonkát Budapest VII. kerületében, a Damjanich utca környékén, akkor írjon az online@rtl.hu címre, a tárgy mezőbe pedig írja a „Eltűnt királypiton” szóösszetételt! Ha releváns információkkal szolgál, megadjuk a kígyó gazdáinak elérhetőségét.

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#piton

Címlapról ajánljuk