Belföld

1,7 millió forintba is kerülhet egy hét a Balatonnál egy családnak

rtl.hurtl.hu

2022. június 3. 13:12

A külföldi nyaralások ára is növekszik, de a „magyar tenger” árai is durvulnak.

A legnépszerűbb szálláskereső oldal legdrágább ajánlata július végére egy 2 gyermekes családnak egyhetes nyaralásra Siófokra 1 millió 700 ezer forintba kerül, a legolcsóbb pedig 190 ezer forintba – számolt be a horribilis árakról az ATV Híradója, amely a külföldi nyaralások átlagáraival vetette össze a balatoni lehetőségeket.

A Balatonnál átlagosan 8-10 százalékkal drágulnak a szállások, de ez nagyban függ attól, hogy milyen kategóriáról van szó.

Egy szállodatulajdonos úgy fogalmazott a riportban, hogy akik január-februárban lefoglalták már, azok még a tavalyi áron jönnek, és ahogy közeledünk a főszezonhoz, emelni fognak kicsit az árakon.

Egy kétgyermekes családnak egy egyhetes pihenés, július végén, az olaszországi, görögországi, horvátországi és magyar árak összevetése alapján a legolcsóbban a görög fővárosban, Athénban megoldható: 75 ezer forintért 6 éjszakára.

Az olaszországi Bibionéban 140 000 forintól 1 millió forintig lehet egy hétre foglalni mindenféle ellátás nélkül, és hasonlóak a horvát szállásárak is.

A hazai nyaralás drágulásával a Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: Varga György / MTI

#Belföld#nyaralás#balaton#siófok

Címlapról ajánljuk