Belföld

Parragh László úgy gondolja, nincs miért bocsánatot kérnie a tanároktól

rtl.hurtl.hu

2022. június 2. 8:01

Korábban arról beszélt, hogy nem minden a fizetés, a tanároknak például ott a szabad nyár, a tűzoltóknak meg az adrenalin-löket.

Mint arról beszámoltunk, Parragh László egy interjúban arról beszélt, hogy a béreken túl sokféle motiváció létezik: a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek, egy tűzoltót pedig motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket is. Az iparkamara elnöke minderről egy 11 milliós Rolex Cellinire megszólalásig hasonlító karórát viselve nyilatkozott.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Parragh a nyilatkozata keltette szakszervezeti reagálásokra azt mondta, nem gondolja, hogy lenne miért bocsánatot kérnie.

Én is voltam fiatal. Az embernek vannak álmai, vágyai, motivációi, és ez a motiváció nem mindig kizárólag a pénz. Én például tanár akartam lenni, annyira felnéztem a tanáraimra

– mondta a műsorban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. 

Parragh elmondta, hogy látta a lemondását követelő felszólítást, és jót mosolygott rajta, főleg a végkielégítés miatt, mert nem kap pénzt a kamaraelnöki pozíciójáért. Nem gondolja, hogy van miért bocsánatot kérnie, nagyra becsüli a pedagógusokat. Úgy gondolja, szükség lenne béremelésre, de egy ország addig nyújtózkodhat, amíg a takarója ér.

Nyitókép: MTI / Rosta Tibor

 

 

#Belföld#parragh lászló#tűzoltó#tanár#rolex

Címlapról ajánljuk