Belföld

Hadházy Ákos: A propaganda megint győzelemként ünnepli a semmit

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 19:06

Szerinte Orbán Viktor zsarolni akart, de az olajembargót nem tudta megállítani.

„A propaganda megint győzelemként ünnepli a semmit. Orbán a zsarolással akarta elérni, hogy újrainduljanak az EU-s támogatások. De az embargót megcsinálták nélkülünk is” – írta a Facebook-oldalán Hadházy Ákos független képviselő.

Korábban mi is beszámoltunk róla: az Erste Befektetési Zrt. szakértői szerint „Egyáltalán nem szimbolikus, hanem húsbavágó Oroszország számára az olajembargóról megszületett uniós megállapodás”.

Magyarország kezdetben azt azt a feltételt támasztotta a szankciók megszavazásához, hogy az olajra vonatkozó embargó csak a tartályhajókon érkező orosz olajat érintse, a vezetéken érkezőt ne. A hétfőn kezdődő uniós csúcs előtt azonban újabb magyar feltétel látott napvilágot: a magyar kormány garanciákat akart arra, hogy az Ukrajnán keresztül haladó vezetékek kiesése esetén is biztosított lesz az ország ellátása.

A Die Presse arról írt: az egyhónapos, feszült tárgyalások végére pontosan az lett, amit a magyar miniszterelnök akart: egy határidő nélküli felmentés a Barátság vezetéken érkező orosz olaj behozatalának tilalma alól. A magyar kormány és a kormánypárti sajtó is óriási sikernek nevezte a végeredményt.


Az embargóval az RTL Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#olajembargó#hadházy ákos#facebook#putyin#orbán viktor#eu

Címlapról ajánljuk