Belföld

Bayer Zsolt: Ha kivonjuk az ukrán kultúrából az oroszt, akkor ami marad, az szánalmasan és ostobán kicsinyke lesz

rtl.hurtl.hu

2022. május 29. 12:37

A kormánypárti publicista ezúttal a kultúrán keresztül támadta Ukrajnát és Volodimir Zelenszkij elnököt.

A náci Németország könyvégetéséhez hasonlította Bayer Zsolt kormánypárti publicista az ukrajnai könyvtárak ellátásáért felelős igazgató szavait, aki szerint el kell távolítani az ottani könyvtárakból az orosz birodalmi elképzeléseket propagáló műveket. 

Olekszandra Koval szerint ezt akkor is meg kellene lépni, ha klasszikus műről van szó.

Bayer Zsolt ezt az álláspontot kiforgatva arról írt a Magyar Nemzetben, hogy „az ukrán könyvtárak ellátásért felelős igazgató szerint az ukrán gondolkodásmódra és az ukrán néplélekre veszélyes Dosztojevszkij, Tolsztoj vagy éppen Mihail Bulgakov”.

Olekszandra Koval ugyanakkor csak a kifejezetten ukránellenes könyvekről beszélt. 

Egyben biztosak lehetünk: ha kivonjuk az ukrán kultúrából az orosz kultúrát, akkor ami marad, az szánalmasan és ostobán kicsinyke és kevés lesz

– mondta Bayer Zsolt. A Fidesz ötös számú párttagkönyvének birtokosa hozzátette: „És legszebb ékköve a maradéknak nem lesz más, mint a péniszével zongorázó Zelenszkij, aki jelen pillanatban Ukrajna elnöke. De mi másnak is lehetne az elnöke ez az ember, mintsem annak az Ukrajnának, amelyik éppen könyvek égetésébe fog”. Ugyanakkor könyvégetésre senki sem bíztatta az ukránokat, és hivatalosan nem is hangzott el ilyen kérés. 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#bayer zsolt#ukrajna#orosz-ukrán háború#propaganda

Címlapról ajánljuk