Belföld

Tömeges bukás volt a hazai bicikliversenyen

rtl.hurtl.hu

2022. május 17. 21:21

Volt, aki fejsérülést szenvedett, másnak a csontja is eltörött.

Egy jókora kátyú okozott tömegbalesetet a Tisza-tó körüli hétvégi bicikliversenyen – írta a Blikk. A harmincas főmezőny az érintettek beszámolója szerint 45 kilométeres sebességgel érkezett meg egy tíz centi mély kátyúhoz, amitől nagyjából húsz versenyző borult fel. 

Többen súlyosan megsérültek, és a nagy értékű kerékpárok is eltörtek. 

Az egyik versenyző szerint a szervezők csak egy kis színes festéket fújtak a gödörre, ezt viszont nagy sebességnél nem lehetett látni. 

„A biciklimben százezres kár keletkezett, a hátamról teljesen lejött a bőr, zúzódtak a kezeim, lábaim, és a bordáim is megsérültek” – idézte fel a Blikknek Nagy Attila, akinek a sérüléseiről sokatmondó képeket is publikált a lap. Volt, aki fejsérülést szenvedett, másnak a csontja is eltörött.

Az esetről készült felvételeket itt nézheti meg.

A Blikk azt is írta, hogy ezt az útvonalat nemrég újították fel több százmillió forintért, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter két éve júniusban adta át a Tisza-tavat megkerülő bicikliút utolsó szakaszát.

Frissítés

A cikk megjelenése után azonban levelet kaptunk az ITM kommunikációs osztályától. Ebben azt írják: „a Blikk cikke minden alap nélkül azt a hamis látszatot kelti, hogy a hétvégi kerékpárversenyen balesetet okozó kátyú a Tisza-tavi kerékpárút legújabban átadott szakaszán található. Az úthiba azonban nem a tókerülő kerékpárutat bezáró Tiszafüred-Poroszló szakaszon keletkezett. A bukás helyszínét a szöveg körülbelül féltávra teszi, a 65 kilométeres verseny Tiszafüredről rajtolt el, Poroszlóra 6-7 kilométeren belül megérkeztek a résztvevők. A legfiatalabb szakasz a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében van, annak állapotát a társaság legfeljebb negyedévente, a Tiszafüred felőli részen pedig havi gyakorisággal ellenőrzi. A legutóbb egy-másfél hónapja elvégzett vizsgálatok tapasztalatai szerint úthibák nem tapasztalhatók, a burkolat kátyúmentes, állapota jó, biztonságos közlekedésre alkalmas.”

Nyitókép: Illusztráció, Tisza-tavi kerékpárút – Fotó: Oláh Tibor/MTVA

Címlapról ajánljuk