Belföld

Hadházy Ákos: Várkonyi Andrea 20 milliós órában mutatkozott Mészáros Lőrinccel

Dévai LászlóDévai László

2022. május 17. 7:52

Egy Audemars Piguet „Leo Messi” Royal Oak ékeskedik az egykori műsorvezető csuklóján. 

Hadházy Ákos a Facebook-bejegyzése szerint Mészáros Lőrinc felesége, Várkonyi Andrea egy

minimum 20 MILLIÓ FORINTOS ÓRÁBAN ebédelt a lovagjával.

Az óra, amit kiszúrt a parlamenti képviselő egy limitált kiadású Audemars Piguet (AP) „Leo Messi” Royal Oak, ami valójában 20 millió forintnál sokkal drágábban megy a világ legnagyobb online órapiacán, a Chrono24-en.

 

A világhírű argentin focista és az AP együttműködésének keretében mindössze 500 darabot készítettek ebből a modellből, a különleges acél-tantál tokos óra viszonylag nagy, 41 milliméteres, nem kimondottan női darab.

A tantál egy vegyszereknek jól ellenálló anyag, királyvízben sem oldódik. Nem kifejezetten elterjedt anyag az óragyártásban, mivel a természetben elemi állapotában nem fordul elő, csak ásványokból, például nióbiumból lehet kioldani. Az Audemars Piguet Royal Oak egyébiránt a világ egyik legkeresettebb és gyűjtők által kedveltebb karórája. A kicsivel több mint egy hete tartott, Phillips aukciósház által összehozott 50. évfordulós Royal Oak-árverésen négy árrekord is született, Karl Lagerfeld divattervező egyedi, fekete PVD-bevonatos óráját például több mint 350 millió forintnyi összegért vitte el egy licitáló.


A legdrágább óra ezen az aukción az az 5402ST A2 referenciájú Royal Oak lett, ami ott volt az első négy Royal Oak prototípus között, amit bemutattak az 1972-es Baselworld nevű órás eseményen. Az aukción majdnem 400 millió forintnak megfelelő összegért elkelt óra a második számú volt termékvonalban, ezt jelzi a referenciában szereplő A2-es rész.


Nyitókép: RTL Reggeli

 

 

#Belföld#mészáros lőrinc#várkonyi andrea#audemars piguet#audemars piguet leo messi#royal oak

Címlapról ajánljuk