Belföld

Hadházy Ákos: Miért ne lenne vadászmutyi is?

rtl.hurtl.hu

2022. május 14. 15:16

A képviselő egy vadászterület lenyúlásának gyanúja miatt feljelentést tett.

Annyiféle fideszes lenyúlás van, miért ne lenne vadászmutyi is?

– írja friss Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos. A független képviselő szerint évek óta keringenek a rémhírek a hiányos, visszaélésre lehetőséget adó törvényi szabályozásról és az ennek segítségével – a kormánypárthoz tartozó körök által – lenyúlt vadászterületekről. 

Hasonló dolog történt a közelmúltban Kiskunlacháza és Áporka térségében, ahol a több mint 40 éve működő vadásztársaságot túrta ki jogilag megkérdőjelezhető eszközökkel egy frissen összerántott, múlt nélküli vadásztársaság 

– írja Hadházy.  A képviselő szerint a friss társaság mögött az az M. László ügyvéd áll, aki korábban számos vadászterület átjátszásához nyújtott jogi segítséget, de a neve felmerült egy nagy értékű, Andrássy úti ingatlannal kapcsolatos mutyiban is. 

A múlt nélküli, helyzetbe hozott  vadásztársaság egyes tagjai a Magoszhoz, Budai Gyulához és Répás József kiskunlacházi polgármesterhez köthetők

 – állítja a független képviselő. Mint írja, többek szerint a vadászterület lenyúlása összefügg a környékbeli kavicsbánya-nyitásokkal, és az ezzel kapcsolatos állami kisajátításokkal, a hírhedt Budapest-Belgrád vasútvonal építésével, ami hatalmas üzlet lehet az érintett bánya- és földtulajdonosoknak. 

Hadházy szerint a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a vadászterület átjátszása a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes szerveinek és egyes munkatársainak kötelezettségszegő asszisztálásával zajlott, ezért büntetőfeljelentést tett hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettesek ellen.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

#Belföld#hadházy ákos#vadászat#mutyi#budai gyula

Címlapról ajánljuk