Belföld

Börtön helyett uniós pénzeket kap a vesztegetési ügyben elítélt volt balmazújvárosi polgármester

rtl.hurtl.hu

2022. május 13. 8:12

Völner Pál döntött arról, hogy Veres Margitnak ne kelljen börtönbe vonulnia kegyelmi kérvénye elbírálásáig, amire négy év sem volt elég Áder Jánosnak.

Egymás után veszi fel a vissza nem térítendő uniós támogatásokat a 2018-ban vesztegetés elfogadása miatt öt év börtönre ítélt volt balmazújvárosi polgármester, Veres Margit – írja a 24.hu. Több mint 8,5 millió forintot kapott azóta, hogy jogerősen elítélték.

A jogerős bírósági ítélet ellenére Veres Margit nem vonult börtönbe, mert kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz. Áder János ugyan négy év alatt sem bírálta el a kérvényt, de a korrupcióval gyanúsított volt igazságügyi államtitkár, Völner Pál rendelkezett arról, hogy az elbírálásig az egykori polgármesternek ne kelljen börtönbe vonulnia.

Veres Margit a Magyar Államkincstár nyilvántartása szerint gazdálkodóként tevékenykedik, többek között terület alapú támogatásokat kapott, valamint ipari zöldségnövény termesztésre és zöldítésre kapott EU-s pénzeket. Közvetlenül a jogerős ítélet után céget is alapított: a VMSEVEN Kft. főtevékenységként üzletviteli és egyéb tanácsadással foglalkozik, 2020-ban nagyjából tízmillió forintos bevétele volt. A cég idén egy Skoda Superbet is lízingelni kezdett, ami után még ötmillió forinttal tartozik.

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

#Belföld#veres margit#völner pál#áder jános#vesztegetés#eu-s támogatás

Címlapról ajánljuk