belföld

Novák Katalin beiktatása miatt szombaton lezárások lesznek Budapesten

rtl.hurtl.hu

2022. május 13. 18:08

Van olyan járat, ami már a mai napon is máshogy közlekedett.

Ha a hétvégét Budapesten töltjük, és szeretnénk használni a tömegközlekedést, akkor érdemes megnézni, hogy Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök beiktatása milyen vonalakat érint. A BKK honlapja szerint szombat délelőtt lezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani a Kálvin tér környékén. A korlátozások érintik

  • a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamosok
  • és a 15-ös, a 115-ös autóbuszok, valamint a 83-as trolibusz közlekedését is.

A 2-es és a 2M villamosok péntektől szombat éjfélig a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között nem közlekednek – írja a tájékoztatás.

Az autósok erre figyeljenek

Az autósoknak is érdemes figyelniük, mivel szombaton 7:30 és 10:15 között lezárják a Vámház körutat. Az Üllői utat a Corvin-negyed és a Kálvin tér között, valamint a Múzeum körutat teljes szélességében és hosszában is lezárhatja a rendőrség, ekkor az Astoriánál és a Corvin-negyednél elterelik a forgalmat.

A tömegközlekedők erre figyeljenek

Május 13-án, pénteken 10 órától (tehát már most is), valamint május 14-én, szombaton egész nap a 2-es és a 2M villamosok csak a déli végállomások (Közvágóhíd, Keleti pályaudvar) és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekednek.

Május 14-én, szombaton várhatóan 7:30 és 10:15 között: a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok csak a budai oldalon, a dél-budai végállomások (Városház tér, Savoya Park, Kelenföld vasútállomás) és a Döbrentei tér között közlekednek.

A 15-ös és a 115-ös buszok csak az északi végállomások (Gyöngyösi utca, Göncz Árpád városközpont) és a Ferenciek tere között járnak. A 83-as trolibusz az Orczy tér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között közlekedik.

Nyitókép: Bruzák Noémi / MTI

#belföld#novák katalin#beiktatás#köztársasági elnök

Címlapról ajánljuk