Belföld

Erőszakkal vádolt jobbikos: „A rendőrség elvetette a szexuális bűncselekmény gyanúját”

rtl.hurtl.hu

2022. május 13. 16:43

Az érintett, Földi István pénteki közleményében azt írta, megteszi a szükséges jogi lépéseket politikai ellenfelei lejáratási kísérlete miatt.

A rendőrség elvetette a szexuális bűncselekmény gyanúját – írta pénteken a Facebook-oldalán Földi István, a Jobbik politikusa, akiről a közelmúltban azt írta a Fidesz-közeli sajtó, hogy szexuális erőszakot próbált elkövetni a korábbi Jobbik-alelnök, Szilágyi György élettársa ellen egy pártrendezvényen. 

Az már péntek délelőtt kiderült, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság május 11-én nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt. Azt viszont még nem lehetett tudni, hogy szexuális erőszak ügyében is indul-e nyomozás.

Ezzel kapcsolatban kérdést küldtünk a rendőrségnek, akik válaszukban ezt írták:

Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Ön által hivatkozott ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet. A nyomozás folyamatban van, gyanúsított kihallgatására eddig nem került sor. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást jelenleg nem áll módunkban adni.

Földi úgy fogalmazott, megteszi a szükséges jogi lépéseket politikai ellenfelei lejáratási kísérlete miatt, megadva a lehetőséget nekik arra, hogy a bíróságon tisztázzák magukat, vagy szégyenüljenek meg. Nevének említése nélkül Földi egy konkrét parlamenti képviselőre utalt, azt írta a „Fidesz konteóhívő fiókszervezetéhez” tartozó politikus állhat az ügy mögött.


Nyitókép: Földi István / Facebook

#Belföld#szexuális erőszak#jobbik

Címlapról ajánljuk