Belföld

Blikk: engedély nélkül figyelhették meg a rendőrök Hadházy Ákost

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 6:57

A nyomozók követték a mozgását, és mindezt fotókkal, valamint videókkal dokumentálták. Másokat is megfigyelhettek.

Az ügyészség már vizsgálja annak annak a bejelentésnek valóságtartalmát, amely szerint az elmúlt években engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói – értesült a Blikk

A célszemélyek között volt a mentelmi joggal rendelkező, független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, 

valamint a városligeti fák kivágása és a terület beépítése ellen tüntető Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert celeb is. Előfordult, hogy egy-egy megfigyelésen akár húsz nyomozó is részt vett.

A bejelentés szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat. A nyomozók követték a célszemélyek mozgását, és mindezt fotókkal, valamint videókkal dokumentálták. Ezeket az anyagokat pedig egy Viber-csoportba továbbították. Az a beadványban nem szerepel, hogy kinek a megbízásából, valamint hogy milyen üggyel kapcsolatban gyűjtöttek adatokat a nyomozók.

A rendőrség a Blikket a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) irányította, ahol azt közölték a lappal, hogy a bejelentést az ügyészség egy másik, folyamatban lévő ügy kapcsán már vizsgálják.

A Blikk egyébként még tavaly júliusban írt arról, a BRFK Felderítő Főosztályának vezetőjét és két osztályvezetőjét felfüggesztették. A KNYF szóvivője akkor nem árulta el, milyen bűncselekmény miatt indult eljárás összesen hat emberrel szemben. Ám mostanra kiderült, már nyolc gyanúsított van, az egyiküket le is tartóztatták.

Mindig is úgy gondoltam, hogy nyomon követik a munkásságomat, megfigyelhetnek. Az, hogy kiderül, a gyanúm beigazolódott, nem okoz különösebb meglepetést 

– mondta Hadházy Ákos, aki korábban szintén kapott arról információt, hogy megfigyelik őt. Megkérdezte a rendőrséget is, hogy megtudja, milyen anyagokat gyűjtöttek róla, de nem kapott semmilyen választ. 

Az RTL Híradó riportja:

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Belföld#hadházy ákos#megfigyelés#rendőrség#központi nyomozó főügyészség

Címlapról ajánljuk