Belföld

Hét minisztériumi tisztviselő ellen nyomoznak a milliárdos vesztegetési ügyben

rtl.hurtl.hu

2022. május 6. 17:59

Összesen húsz gyanúsított van az ügyben, a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség is érintett.

A Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség is érintettek abban a vesztegetési botrányban, amelyben tízmilliárd forint állami és uniós forrásokból származó pénzt szerezhettek meg korrupcióval. A Népszava azt írja, hogy Hadházy Ákos független képviselő kérdésére a Legfőbb Ügyészség elárulta: húsz gyanúsítottja van az ügynek, közülük heten minisztériumi dolgozók.

Az RTL Híradó arról tudósított április 21-én: 18 embert, köztük öt minisztériumi dolgozót vettek őrizetbe korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt. A Pénzügyminisztérium négy pályázatkezelő munkatársa és a Miniszterelnökség egyik osztályvezetője is a gyanúsítottak között van.

Az ügyészség szerint kenőpénzt fogadtak el azért, hogy uniós és magyar költségvetésből finanszírozott pályázatok támogatást nyerjenek. Gulyás Gergely szerint politikai háttérrel rendelkezők nincsenek az érintettek között, és az ügyben politikai felelőst sem nevezett meg. Egy érintett, jelenleg letartóztatásban lévő pénzügyminisztériumi tanácsos széfjéből 190 millió forint került elő, s amiről azt állította a tisztviselő, hogy az „az édesanyjáé”.

Nyitókép: MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba

#Belföld#hadházy ákos#pénzügyminisztérium#nyomozás#gyanúsított#ügyészség#korrupció

Címlapról ajánljuk