Belföld

Meg akarták erőszakolni a Jobbik alelnökének élettársát egy pártrendezvényen

rtl.hurtl.hu

2022. május 5. 14:41

Rendőrségi feljelentés nem született az ügyben, de Szilágyi György élettársa szerint egy vezető jobbikos politikus volt az elkövető.

A kormányközeli médiában először a Borsban jelent meg a hír, hogy a Jobbik tavaly év végi pártrendezvényén a párt egyik vezető politikusa, aki korábban polgármester is volt,

megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György, a Jobbik alelnökének 24 éves élettársát.

Szilágyi György a Telexnek elismerte, hogy megtörtént az eset úgy, ahogy a Borsban leírták. A cikk szerint kizárólag a Jobbik vezető politikusai kaptak meghívást a tavaly decemberi találkozóra, Szilágyi Györgyöt azonban a külön kérése ellenére sem hívták meg. Jelen volt viszont Jakab Péter pártelnök és a kabinetfőnöke is, más pártvezetők társaságában. Szilágyi élettársa választókerületi szervezőként dolgozott akkor a Jobbiknak, így munkája miatt volt jelen a Szabolcs-Szatmár megyei vendégházban, ahol a rendezvény zajlott.

Szilágyi György az RTL Híradónak csütörtökön elmondta:

Sajnos, ez az eset megtörtént, a részletekről nem szeretnék bővebben nyilatkozni, és azt is sajnálatosnak tartom, hogy ezzel az üggyel nem megfelelően foglalkoztak a jobbiknál.

Szilágyi György szerint élettársa és ő is többször kérték a párt elnökségének segítségét, de hiába. Tíz nappal ezelőtt fordultak a Jobbik etikai bizottságához. Azért csak most, mert bíztak abban, hogy az elnökség igazságot szolgáltat.

A Híradónak azt mondta: „Ez egy annál összetettebb és kényesebb ügy, hogy ilyenkor mi játszódik le egy nőben, mennyire tudja túl tenni magát, mennyire tudja feldolgozni, mennyire tudja összeszedni a dolgokat. (…) És hozzáteszem, hogy egy jobbikos hölgyről van szó, aki nem akart ártani a Jobbiknak. Ő hitt ebben a közösségben, hitt abban, hogy itt neki igazságot fognak szolgáltatni és ez nem maradhat büntetlenül.”

Szilágyi élettársa a Legfőbb Ügyészségnél is bejelentést tett, miután jelentette az esetet az etikai bizottságnak. Az RTL Híradó érdeklődött az ügyészségnél, ahonnan azt a válsz érkezett, hogy 

a kérdezett ügyben a feljelentés megérkezett a Legfőbb Ügyészségre, az abban írtak tanulmányozása jelenleg is folyamatban van.  

Mivel a Legfőbb Ügyészség nem folytat nyomozást, az oda érkező feljelentéseket az annak elbírálására illetékes hatóságoknak küldik tovább – írja az ügyészség.

A Jobbik közleményében azt írta, hogy a Bors cikkében állított hazugságokkal szemben a valóság az,

hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette.

Vagyis a párt nem tagadta az esetet, de annak vádját visszautasította, hogy el akarták volna tussolni az ügyet. „A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük” – tették hozzá.

Nyitókép: Szilágyi György – Fotó: Soós Lajos / MTI

#Belföld#jakab péter#jobbik#nemi erőszak

Címlapról ajánljuk