Belföld

A fideszes képviselő szerint azért születik kevés gyerek, mert kevés a szép, színes közterület, amiről az ellenzék tehet

rtl.hurtl.hu

2022. május 2. 18:40

Mihály Zoltánné számon kérte az ellenzéki képviselőket azért, mert egyre kevesebb gyerek születik a kerületben, azok csak nevetni tudtak.

Ha több „szép, színes” közterület lenne a XV. kerületben, akkor több gyerek is születne Mihály Zoltánné helyi fideszes képviselő szerint, A képviselő a testület csütörtöki ülésén utalt erre. Az ellenzéken kérte számon azt, hogy mit tettek azért 2019 óta, hogy növekedjen a születésszám a kerületben.

Kérdését arra az adatra alapozta, hogy az óvodások száma tíz év alatt 2283-ról 1850 főre csökkent a kerületben, írja a Magyar Narancs. A lap szerint a számonkérést kedélyes kacaj követte az ellenzék soraiból.

Cserdiné Németh Angéla DK-s polgármester azzal vágott vissza: az óvodáskorúak száma nem változik a kerületben, csak a szülők attitűdje: egyre többen döntenek úgy, hogy inkább belvárosi munkahelyükhöz közeli óvodába küldik gyerekeiket.

„Én azért remélem, hogy a Fidesz-kormányzat bőkezű intézkedései révén növekedni fog a születések száma” – reagált erre Mihályné, hozzátéve, hogy „kerületünkbe csak akkor költöznének fiatalok, ha ápolt, szép, otthonos közterületeink lennének és bérlakások épülnének”.

A momentumos Gyurkó Dániel „elnézést kért” tőle, hogy még nem nemzett gyereket, Matlák Gábor pedig elbüszkélkedett két csemetéjével.

A DK-s Legárd Krisztián pedig így reagált:

Azt még mindig nem értem, hogy ha több zöldterület, ha több park, több fű lenne, akkor több gyerek születne? A fűben jobb ezt csinálni? Akkor a parkokban csinálnák azt, amit otthon?

Az országos népességfogyással már korábban is foglalkoztunk. A születések csökkenése mellett az utóbbi időben a halálozások száma is növekedett – erről részben a koronavírus tehet:

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#xv. kerület#fidesz#népességfogyás#közterület#ellenzék#képviselő#park

Címlapról ajánljuk