Belföld

Áramszünet alatt kinyílt a széf, 10 millió forintnyi bérlet tűnt el a budapesti városházáról

rtl.hurtl.hu

2022. április 30. 6:46

A rendőrség nyomoz.

A Blikk értesülései szerint a rendőrség nyomoz, mivel valaki tízmillió forintnyi BKV-bérletet lopott el a Főpolgármesteri Hivatal Humán Osztályáról az épület felújítása közben. A lap szerint az illetőnek azért volt lehetősége, mert az építési munkák közben több alkalommal is áramkimaradás volt az épületben, 

ilyenkor pedig a mágneskártyás széf ajtaja egyszerűen nyithatóvá vált. 

A bérletek eltűnését április 27-én vették észre, a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai azonnal feljelentést is tettek. A tettes olyan éves BKV-bérleteket emelt el a széfből, amelyek havi szelvényekkel voltak ellátva. A lap forrása szerint az eltűnt bérletek sorszámait  leadták a BKK-nak, ezért az ellenőrök könnyen kiszűrhetik az ellopott és illegálisan eladott darabokat, ami után a bérlet használójának büntetést kell majd fizetnie. Hogy a városházának újra meg kell-e vennie a bérleteket, vagy találnak valamilyen más megoldást, arról tudomásunk most egyeztetnek a BKK-val.

A Főpolgármesteri Hivatal és a rendőrség is megerősítette a bérletek eltűnését, utóbbi ismeretlen tettes ellen nyomoz. A városháza műemléképületének a felújítása a Károly körúti homlokzat renoválásával vette kezdetét február elején.

Nyitókép: Róka László / MTVA / MTI

#Belföld#városháza#bérlet#lopás

Címlapról ajánljuk