Belföld

Orbán Viktor: A veszélyek évtizede áll előttünk

rtl.hurtl.hu

2022. április 29. 11:17

Áder János felkérte az új kormány megalakítására Orbánt, aki szerint „gyötrelmek előtt állnak” az európai gazdaságok.

Áder János köztársasági elnök pénteken felkérte az új kormány megalakítására Orbán Viktor kormányfőt, az országgyűlési választáson győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét, aki a felkérést elfogadta, írja az MTI.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a veszélyek évtizede áll előttünk, háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, mutatkoznak egy komoly energiaválság jelei és emiatt „gyötrelmek előtt állnak” az európai gazdaságok, valamint a járványok korából sem lábaltunk még ki.

Elmondta: Áder János államfőnek olyan kormány megalakítására tett ígéretet, amely összességében és tagjaiban külön-külön is képes arra, hogy megvédje Magyarországot az előttünk álló veszélyes évtizedben is.

Orbán nemrég azt állította: A pályakezdő fiatalok számára a világ egyetlen országa sem tud jobb ajánlatot adni, mint Magyarország. Az RTL Híradó által megkérdezett társadalomkutató szerint azonban Európa legtöbb országában még mindig jobban lehet keresni, mint Magyarországon, és ez a legfőbb oka a kivándorlásnak.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#áder jános#kormány#alakítás#miniszterelnök#orbán viktor

Címlapról ajánljuk