Belföld

Ungár Péter: Munkasikereket kívánok Márki-Zay Péternek

rtl.hurtl.hu

2022. április 28. 14:50

Az LMP-s politikus szerint Mészáros Lőrinc lecsukásának kampányígérete inkább elriasztotta az embereket.

Ungár Péter, az LMP parlamenti frakcióvezetője interjút adott a Mandinernek, amelyben hamar előkerült Gyurcsány Ferenc neve, pontosabban, hogy mekkora tehertétel az ellenzék számára Gyurcsány. 

Amikor 2018-ban a pártom egy része hasonló megfontolásból nem akart vele összefogni, akkor bizonyos emberek elkezdtek minket Fidesz-bérencezni. Ugyanők most azért Fidesz-bérencezik az LMP-t, mert éppen nem gyurcsányozunk. Ha valaki ezt érti, hívjon meg egy sörre! Megjegyzem, ebben a helyzetben sokat már nem segít a gyurcsányozás

– válaszolta az LMP-s politikus a „márkizayozás”-t firtató kérdésre azt mondta: Márki-Zay Pétert talán eleget szidtam, ebben az interjúban nem fogom többet, mert kicsit olyan méltatlan már őt bántani. 

És hogy mit gondol Márki-Zay pártalapítási szándékairól? 

Munkasikereket kívánok Márki-Zay Péternek

– válaszolta Ungár, aki azért a Fidesszel szemben is megfogalmazott kritikákat: 

Miközben a Fidesz rengeteg anyagi erőforrást biztosít a gyermeket vállaló családok számára, szerintem valamit kaphatnának egyszer a gyermektelenek is. Erről például beszélhettünk volna a kampányban. Aztán: az állami szektorban, például a tanároknál vagy a gyermekgondozóknál drámaian rossz a bérezés, személyes hivatásomnak tartom, hogy erre felhívjam a figyelmet.

Szerinte „annak hangoztatása, hogy Mészáros Lőrincet lecsukjuk, magánrepülőgépek nem szállhatnak fel és majd feles többséggel alkotmányozunk, legfeljebb a saját csapatuk kudarca miatt ideges szimpatizánsok dühének becsatornázására jó. Amúgy senkit nem érdekel. Sőt, inkább elriasztja a rendre és békére vágyó embereket."

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#ungár péter#Választás 2022#lmp

Címlapról ajánljuk