Belföld

Parkoló lehet a zöldterületekből Győrben

rtl.hurtl.hu

2022. április 28. 7:42

A polgármester szerint minden a többség akaratán múlik majd.

A zöldterületek rovására alakítanának ki több száz parkolóhelyet Győr egyik legnagyobb lakótelepén, Marcalvárosban – írja a 24.hu. Dézsi Csaba András polgármester javaslata megosztja a helyieket: vannak, akik féltik a pár éve elültetett facsemetéket, a bicikliző gyerekeket és nem tetszik nekik, hogy a környék egyetlen focipályáját is parkolóvá alakítanák. Mások örülnek, mert sokáig kell körözniük, mire parkolóhelyet találnak az otthonuk közelében.

A városvezető azt mondta a portálnak, hogy arra kérte fel a szakmai stábját: minden lehetséges helyet jelöljenek be a városban, ahol parkolóhelyet lehet létesíteni. Ahol a többség szeretné, ott parkoló lesz, ahol ellenzik, ott nem építenek semmit. Első körben murvával borítják majd be a parkolóvá alakított területeket, és ha beválik, aszfaltozni fognak.

Azzal a helyi ellenzék is egyetért, hogy szükség van parkolókra, de elutasítják, hogy a zöldfelületek helyén alakítsák ki azokat. Glázer Tímea DK-s képviselő, aki 2019-ben az ellenzék polgármester-jelöltje volt, azt mondta, jó lenne, ha a tömegközlekedés megfelelő alternatívát kínálna, de buszsávok híján a buszok is állnak a dugóban.

Nyitókép: MTI / Krizsán Csaba

#Belföld#győr#parkoló#fakivágás

Címlapról ajánljuk