Belföld

Navracsics Tibor: „Egyszer beszéltem Orbán Viktorral” az új csúcsminisztérium vezetéséről

rtl.hurtl.hu

2022. április 23. 16:54

Navracsics Tibor szerint még nem dőlt el, hogy újra miniszter lesz-e az Orbán-kormányban. Sajtóhírek szerint egy új uniós csúcsminisztérium élére kerülhet.

Egyszer beszéltem Orbán Viktor miniszterelnökkel, még nem dőlt el a kérdés

– mondta az atv.hu-nak Navracsics Tibor arról a hírről, hogy egy jövendő, európai uniós fejlesztéssekkel foglalkozó minisztérium élére kerülhet. A fideszes politikus egyébként megnyerte egyéni választókörzetét az április 3-i országgyűlési választáson. 

Az új tárca a hírek szerint egybefoghatja majd az uniós források elosztásának és felhasználásának felügyeletét. Navracsics 2014 és 2019 között az Európai Bizottság kulturális és oktatási biztosa volt, így uniós tapasztalataira is számíthatna a minisztérium. Ehhez a tárcához kerülhetne a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely (korábban pedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter) által felügyelt uniós terület, valamint a Belügyminisztériumtól az önkormányzatok felügyelete is.

Navracsis 2010 és 2014 között miniszterelnök-helyettes és igazságügyi miniszter volt az Orbán-kormányban, majd 2014-ben egy ideig külügyminiszter.

Nyitókép: Navracsics Tibor – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

#Belföld#navracsics tibor#minisztérium#európai unió

Címlapról ajánljuk