Belföld

„Puszi, Gergő” felirat Budapest felett – repülőről szórták szét Homonnay Gergely hamvait

rtl.hurtl.hu

2022. április 23. 14:46

Az újévkor Rómában holtan talált politikai aktivista halálának körülményei még nem tisztázottak.

Szombaton napközben megtartották a januárban váratlanul elhunyt közéleti író, politikai aktivista, Homonnay Gergely búcsúztatóját a Margitszigeten, az eseményt online is közvetítették a Facebookon – írta a Telex.

Az eseményen többek között felszólalt Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke is.

Meg vagyok hatva, és meg vagyok tisztelve azáltal, hogy itt állhatok és beszélhetek egy igaz embertől való búcsú alkalmával

– fogalmazott Iványi, és mint mondta, úgy tudja, méltatlanul elhúzódott a búcsú napja, és sok akadályt kellett leküzdeni, mire rákerült a sor. 

Az aktivista halálának körülményeiről Iványi nem beszélt, csak annyit mondott, nem hisz az összeesküvés-elméletekben. „Az ő távozásának tisztázatlan körülményei még jobban emelik a tisztelet és a főhajtás igényét. Gondoljunk valakire, akinek az áldozata segített nekünk a szabadság felé elindulni” – tette hozzá a lelkész.

Az esemény zárásaként egy repülőgép szállt el a megemlékezők felett, fedélzetén Homonnay hamvaival. A gép egy „Puszi, Gergő”-feliratot is húzott, így utalva a Puszi, Erzsi-könyvek szerzőjére. Homonnay Gergely hamvait késő délután Budapest egyik általa kedvelt városrésze felett szórják majd szét szűk családi körben.

Homonnay Gergely január elsején halt meg, halálának körülményeit büntetőeljárásban vizsgálják az olasz hatóságok. Halálát követően elsőként a Corriere della Sera arról írt, hogy Homonnayt egy római privát klub törökfürdőjében találták meg ruhátlanul, eszméletlenül január elsején délelőtt, és már nem tudták újraéleszteni. Homonnay halálát szívleállás okozta, a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt pedig eljárás indult. Azt, hogy a nemrégiben rákos megbetegedésből felgyógyult Homonnay kábítószerrel élt volna, ügyvédje, barátai és családja is cáfolta.


Nyitókép: Facebook

#Belföld#homonnay gergely#búcsúztatás#repülő

Címlapról ajánljuk