Belföld

Mérő László szerint ahogyan Kádár, úgy Orbán Viktor is konszolidációba kezd, és ebben ő partner

rtl.hurtl.hu

2022. április 21. 13:32

A matematikus szerint az ellenzézki pártoknak nincs víziójuk, nincs elképzelésük az ország jövőjéről.

„Egyáltalán nem igaz, hogy vidéken csak a kormányzati álláspontot ismerik, vagy hogy csak az M1-et követik. Sárazsadányban kifejezetten tájékozott emberekkel is találkoztam, akiknek a többsége ugyan valóban Fidesz-szavazó volt, akadtak olyanok is, akik az ellenzékre húzták be az ikszet. Ők huszonöt százalékot adtak ki. Szerintem ők is csak azért tettek így, mert annyira utálják a Fideszt” – mondta el a Mandiner hetilapnak Mérő László, aki a borsodi Sárazsadányban volt szavazatszámláló.

A matematikus-pszichológus szerint „sem az egyes pártok, sem Márki-Zay Péter nem mondott nekik olyat, amiért érdemes lenne rájuk voksolni". Mérő szerint az ellenzéki pártoknak nincs víziójuk, nincs elképzelésük az ország jövőjéről. 

Félreértés ne essék: mindezek miatt nem szerettem meg Orbán Viktort, nem felejtettem el a disznóságait, például a CEU elüldözését vagy az Index ellehetetlenítését 

– tette hozzá.

És azt is elárulta, miért szavazott az októberi előválasztáson Márki-Zay Péterre. 

Mert valami mást akarok, mint Gyurcsány Ferenc vagy mondjuk Tóth Bertalan. Karácsony Gergellyel még kibékültem volna, de a pártjával, a Párbeszéddel már nem. Nekik sincs mondanivalójuk. Jellegtelenek. A DK utólag magyarázkodó elnökének meg azt válaszolnám: Cicám, persze hogy nem te választottad, mi választottuk Márki-Zayt, százezerrel többen, mint a te jelöltedet!

– mondta Mérő László, aki szerint a választás egésze nem volt tisztességes és korrekt, rendkívül egyenlőtlenek az erőviszonyok, például a kormány ellen szavazók adójából is fenntartott köztelevízió csak a Fidesz üzeneteit sugározta. 

A matematikus szerint rengeteget fejlődött az ország az elmúlt időszakban, ám ha a szomszédokat nézzük, sokkal többet is fejlődhettünk volna. Hozzátette: kár, hogy az uniós források egy részét ellopták vagy felesleges beruházásokra, térkövezésre és húszcentis kilátókra költötték. 

Disznóságok persze 2010 előtt is voltak, mára azonban üzemszerűvé váltak. Azzal sem értek egyet, hogy valamiféle nemzeti burzsoáziát kellene kialakítani, nem gondolom, hogy ezt ennyire erős állami segédlettel, a verseny szinte teljes kizárásával is érdemes kialakítani, mert így ellustulnak és elkurvulnak

 – mondta a Mandinernek.

A közeljövőre nézve pedig Mérő László ezt jósolja: 

Orbán most tényleg belekezd egyfajta konszolidációba. Ahogy Kádár is annak idején. És én ebben bizonyos szinten partner vagyok.

 

Nyitókép: Zih Zsolt / MTVA

#Belföld#mérő lászló#ellenzék#Választás 2022

Címlapról ajánljuk