Belföld

Uniós pénzekkel csaltak, lecsaptak rájuk az ügyészek

rtl.hurtl.hu

2022. április 21. 12:38

Több mint kétszáz millió forint készpénzt, megközelítőleg hatvan millió forint összegben értékpapírt és egy negyven millió forint értékű autót foglaltak le.

2022. április 20-án a Központi Nyomozó Főügyészség egy időben, több helyszínen hajtott végre összehangolt akciót, amelyben 150 ügyész és rendőr vett részt.

A gyanú szerint az elkövetők vesztegetések útján részben a magyar állami költségvetésből, részben európai uniós támogatásból finanszírozott (a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében kiírt) pályázatokkal kapcsolatban követtek el korrupciós bűncselekményeket. A benyújtott kérelmekkel igényelt támogatás összértéke mintegy tíz milliárd forint.

Az akcióban az ügyészség több mint kétszáz millió forint készpénzt, megközelítőleg hatvan millió forintnyi értékpapírt és egy – készpénzért vásárolt – negyven millió forint értékű autót foglalt le, valamint több ingatlan zár alá vételét rendelte el.

A Központi Nyomozó Főügyészség tizenegy gazdasági társasággal szemben indított büntetőeljárást. Tizennyolc embert hallgattak ki gyanúsítottként, hét gyanúsított őrizetét rendelték el és közülük hat személy letartóztatásának elrendelését indítványozták – áll a a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

Nyitókép: Központi Nyomozó Főügyészség 

#Belföld#ügyészség#korrupció#vesztegetés#letartóztatás

Címlapról ajánljuk