Belföld

Nincs többé nejlonzacskó az Auchanban, mást kell majd használni

rtl.hurtl.hu

2022. április 19. 15:23

Az áruházlánc bemutatta saját megoldását a csomagolásra.

A mai napon búcsút int az Auchan a súlyosan környezetszennyező műanyagzacskóknak, amibe eddig a zöldséget, gyümölcsöt és a péksüteményt pakoltuk a leméréshez és a hazaszállításhoz – közölte a részben már magyar tulajdonú hipermarket-lánc.

A közlemény szerint a gurigáról letéphető nejlonok helyett különböző környezetbarát csomagolóeszközökbe tehetjük a kiválasztott termékeket, amivel évi 172 tonna műanyaghulladéktól kíméljük meg a környezetünket.

Az Auchan vásárlói eddig is választhattak nejlon helyett környezetbarát csomagolóeszközöket, az újdonság az, hogy mától csak ezek maradnak forgalomban. A zöldséget és gyümölcsöt környezetbarát zacskóban, hat termék tárolására is alkalmas zöldség-gyümölcs táskában, illetve mosható, praktikusan összetekerhető ReTasakokban vihetjük haza.

A péksüteményekhez pedig biopamut zsákokat használhatunk, amelyek otthoni tárolásra is alkalmasak. Ezeket szintén ki lehet mosni, és egy következő alkalommal újra fel lehet használni a vásárlásnál. A textilzsákon kívül egyszer használatos, ám teljes egészében újrahasznosítható, illetve lebomló papírból készült zacskóba is tehetjük a pékárut. 

Nyitókép: Speciális bevásárlókocsi segítségével vásárol be egy mozgássérült az Auchan Esélyegyenlőségi Világnap sajtótájékoztatója után az Auchan budaörsi áruházában 2017. május 5-én. – Fotó: Soós Lajos / MTI

#Belföld#auchan#nejlonzacskó

Címlapról ajánljuk