Belföld

Forráshiány miatt nem támogatja a kormány, hogy szigeteljék a fogyatékos gyerekek napközijét

rtl.hurtl.hu

2022. április 19. 20:39

Tízmillió forintot kértek rá.

Forráshiány miatt utasította el a kormány egy fogyatékos gyerekek ellátásával foglalkozó alapítvány megkeresését, amely 10,5 millió forintot kért volna azért, hogy le tudják szigetelni a napköziotthonuk padlóját – írja a 444.

A Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítvány jelenleg hat súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekkel és fiatal felnőttel foglalkozik. Levélben fordultak az Emmi Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárságához, támogatást kérve maglódi épületük alsó szigetelésére. A minisztérium arról tájékoztatta őket, hogy megvizsgálták a kérelmet, de forráshiány miatt idén nem tudnak anyagi támogatást biztosítani.

Az intézmény vezetője, Paku Andrea elmondta, hogy korábban az állami Bethlen Gábor Alapkezelőnél is pályáztak hárommillió forintra, de csak 150 ezret kaptak. A normatíván felül leginkább az egyszázalékos felajánlásokból tudnak működni.

A 444 emlékeztet, hogy a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) épp múlt szerdán nyert jogerősen pert az állammal szemben, mert az megsértette fogyatékossággal élő ügyfeleik és az őket gondozó szüleik emberi méltóságát, magánélethez és egyenlő bánásmódhoz való jogát azzal, hogy nem biztosít számukra megfelelő ellátást.

#Belföld#forráshiány#fogyatékosság#emmi

Címlapról ajánljuk