Belföld

Üzent a budapestieknek Vitalij Klicsko

rtl.hurtl.hu

2022. április 8. 17:55

Karácsony Gergely főpolgármesteren keresztül.

„Ma telefonon egyeztettem Kijev polgármesterével, Vitalij Klicskóval, akit biztosítottam Budapest támogatásáról” – számolt be Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester. Posztja szerint a kijevi polgármester üzent a budapestieknek:

az oroszok egyik legfontosabb fegyvere a háborúban a propaganda, ne hagyjuk, hogy megvezessen minket!

Karácsony Gergely hozzátette: „miután Kijev hős védői visszaverték az orosz támadást, a visszavonuló csapatok után nem maradt más, csak romok és több száz, módszeresen meggyilkolt ártatlan civil holtteste.” Úgy látja: a Kijev körüli városokban és településeken elkövetett háborús bűnökre nincsenek szavak, a Bucsában, Borogyankában vagy Irpinyben történtek ép ésszel felfoghatatlanak.

„A putyini propaganda ordító hazugságait pedig, miszerint a gyilkosságokat az ukránok követték el, műholdfelvételek és lehallgatott orosz katonai kommunikáció alapján már többszörösen megcáfolták” – írta. Közleménye szerint Budapest mindent megtesz, hogy az Ukrajnából érkezett menekültek minél jobb ellátásban részesüljenek, ebben a lakosság és a civil szervezetek segítsége példamutató.

Nyitókép: Clodagh Kilcoyne / Getty Images

#Belföld#karácsony gergely#budapest#orosz-ukrán háború#vitalij klicsko

Címlapról ajánljuk